Nënës time

  Hermann Hesse

  Kaq shumë kisha për të të thënë
  Po mbeta larg e larg mërguar
  Në këto ditë, e dashur Nënë,
  Më mirë ti më ke kuptuar.

  Për ty dhuratën kam menduar
  Edhe punuar gjat’ e gjatë,
  Porse më mbet këtu, në duar.
  Ti mbylle sytë këtë natë.

  Por ndjej se, duke e lexuar,
  Më zbutet dhimbje e kësaj zije.
  Mirësia jote e patreguar
  Më lidh me ty me mija fije.
  Edhe çdo natë e njëjta ëndërr

  Në ëndërr ti më rri kaq larg
  Si më rreh zemra, ta dish!
  O Nënë, Nënë, vallë s’di
  Tek unë si të vish?
  E njëjta ëndërr net për net!
  Si më rreh zemra, ta dish!
  O Nënë, Nënë, përse nuk do
  Këtu, tek unë, të vish?
  Në fushat

  Në qiell enden retë pafund,
  Në fushat fryjnë e fryjnë thëllime,
  Në fushat endet e endet gjithkund
  Fëmia i humbur i nënës sime.
  Në rrugë era fryn gjethet e thata,
  Në pemë zogu klith me vajtim,
  Atje, matanë malesh të larta,
  Ndodhet, diku, atdheu im.

  Lajmi Paraprak

  Gazpromi i mbyll Letonisë rubinetin e gazit

  Lajme tjera

  MOS MA KUJTO!

  Dritëro Agolli E shkuara ka çaste dhe orë të hidhura, mos ma kujto për shembull, më pe me…
  Më tepër

  Gjeniu i turmës

  Charles Bukowski ka boll tradhti, dhunë, urrejtje, absurditet tek njeriu mesatarpër të furnizuar çfarëdo ushtrie në çfarëdo dite.…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë