Vuçiq refuzoi të nënshkruaj Ligjin për Komunitetin LGBTI: Kushtetuta i referohet Ligjit të Familjes

  Aleksandar Vuçiq, deklaroi se, si President i Serbisë, ai nuk mund të nënshkruajë Ligjin për Komunitetet e të njëjtit seks, nëse Asambleja Kombëtare e miraton atë, sepse ai është “i detyruar të mbrojë Kushtetutën”.

  “Kushtetuta i referohet Ligjit të Familjes, i cili përcakton martesën si një bashkim i rregulluar ligjërisht i një burri dhe një gruaje. Prandaj, nuk do të isha në gjendje të nënshkruaj ligjin për bashkimet e të njëjtit seks dhe do ta ktheja atë në Asamblenë Kombëtare”, tha Vuçiq, raporton n1.

  Ai shtoi se nuk përjashtoi mundësinë që ndryshimet e paralajmëruara të Kushtetutës, të cilat aktualisht kanë të bëjnë vetëm me gjyqësorin, të përfshijnë dispozita që do t’u mundësonin komuniteteve të tilla pakicë të ushtrojnë të drejtat e tyre, por që dokumenti më i lartë ligjor është i qartë për tani.

  I pyetur se cili është qëndrimi i tij personal ndaj ligjit, ai thotë se e tregoi atë duke zgjedhur Ana Brnabiqin si kryeministre, por gjithashtu se nuk është një avokat i flaktë i komuniteteve të të njëjtit seks.

  Ai shtoi se nuk ishte i interesuar për reagimet e komplotistëve ose kundërshtarëve të komuniteteve të të njëjtit seks, por që Serbia duhet të bëhet një “vend modern dhe normal”, por në të cilin respektohet rendi ligjor. 

  Lajmi Paraprak

  OBSH miraton vaksinën e Moderna-s kundër COVID-19

  Lajmi i rradhës

  Shteti paralel i kryeministrit hungarez, Viktor Orban

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë