Koha më e mirë për të ujitur bimët dhe shmangur kërmijtë

  Moti i pranverës do t’i shohë kopshtarët të fillojnë të korrin përfitimet e punës së tyre të palodhur.

  Mbjellësit e stinës do të kenë mbjellë farat e tyre, dhe lulet, pemët dhe perimet tani duhet të fillojnë të nxjerrin kokën nga toka. Por ndërsa e bëjnë këtë, insektet do t’i ndjekin për të hapur vrima në punën e tyre të dedikuar.

  Kur të ujitni bimët dhe të shmangni kërmijtë?

  Milingonat, mizat, mushkonjat dhe më shumë do të fillojnë të shfaqen tani, duke vendosur një amortizues edhe në ditët më të bukura. Kështu, kopshtarët duhet të ujisin bimët në mëngjes kur lagështia tenton të zvogëlohet.

  Kopshtarët duhet të marrin në konsideratë edhe mënyrën e ujitjes së bimëve të tyre. Mbështetja e përgjithshme e kërmijve në ujë do të thotë që do të zgjedhin të ngjiten në bimë të pasura me lagështi. Ujitja mbi majë do të pikturojë bimët si shënjestra të dëmtuesve.

  Si të mbani kërmijtë jashtë një kopshti?

  Sigurisht, disa njerëz do të gjejnë kërmij në bimët e tyre gjithsesi. Në këtë rast, ekspertët kanë zbuluar disa mënyra efektive për t’i mbajtur ata jashtë kopshtit. Këto metodat natyrore gjithashtu i mbajnë bimët të shëndetshme dhe pa kimikate.

  Metodat e mundshme përfshijnë si vijon:

  • Hiqini ato me dorë
  • Vendosni sasi të vogël të lëvoreve të vezëve përreth
  • Vendosni sasi të vogël të kafesë
  • Vendosni kurthe agrumesh
  • Shtoni zhavorr, copa druri ose lëvore në shtratin e kopshtit. 
  Lajmi Paraprak

  Hoxha: Do të dëmshpërblehen bujqit nga moti i ligë, por pas ndryshimeve të Ligjit për mbrojtje dhe shpëtim

  Lajmi i rradhës

  Freedom House: Maqedonia e Veriut dhe Uzbekistani janë dy vendet me përparim më të madh demokratik gjatë vitit të kaluar

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë