‘Gjeniu i turmave’ nga Charles Bukowski

  Ka mjaft pabesi, urrejtje, dhunë, absurditet,
  në njeriun mesatar,
  aq sa të furnizojë çdo ushtri, në çdo ditë të dhënë.

  Më të zotët për vrasje, janë ata që predikojnë kundër saj
  Më të zotët për urrejtje, janë ata që predikojnë dashuri
  Më të zotët për luftë, janë ata që predikojnë paqe.

  Ata që predikojnë Zotin, kanë nevojë për Zotin
  Ata që predikojnë paqën, nuk kanë paqe
  Ata që predikojnë paqe, nuk kanë dashuri.

  Kujdes nga predikuesit
  Kujdes nga të diturit
  Kujdes nga ata që gjithmonë lexojnë libra
  Kujdes nga ata që ose e urrejnë varfërinë
  ose janë krenarë me të.

  Kujdes nga ata që ngutën të thurrin lavde
  Sepse kanë nevojë t’ua rikthesh lavdin
  Kujdes nga ata që ngutën të cenzurojnë
  Ata kanë frikë nga ajo që nuk e dine.

  Kujdes nga ata që vazhdimisht kërkojnë turmat
  vetëm, ata janë asgjë
  Kujdes nga njeriu mesatarë, dhe femra mesatare
  Kujdes nga dashuria e tyre, dashuria e tyre është mesatare
  mesatarën kerkojnë.

  Por, gjeniu gjendet në urrejtjen e tyre
  Ka gjenialitet të mjaftueshëm në urrjetjën e tyre që të ju vrasë
  Të vrasë këdo.

  Duke mos dashur vetminë
  Duke mos e kuptuar vetminë
  Do jenë të gatshëm të shkatërrojnë çdo gjë
  Që është ndryshe nga ata.

  Duke mos qenë të aftë të krijojnë art
  Nuk do e kuptojnë artin
  Dështimin e vet do e konsiderojnë si krijes
  Vetëm si dështim të Botës

  Duke mos mundur të dashurojnë plotësisht
  Do besojnë se dashuria juaj është e pa plotë
  Dhe atëherë ata do urrejnë
  Dhe urrejtja e tyre do jetë perfekte
  Si një diamant vezullues
  Si një thikë
  Si një mal
  Si një tiger
  si kukutë*

  Arti i tyre më i mirë.

  *Kukuta është bimë helmuese.

  Lajmi Paraprak

  Për prostatën, stresin, zemrën – Kura popullore e vajit të farave të kungullit

  Lajmi i rradhës

  Kurti, i gatshëm të nënshkruajë marrëveshjen me Serbinë në takimin e Ohrit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë