Nënat

  Azem Shkreli

  Ato lahen në gazin
  Tonë në lotët e tyre.

  Bëhen rojë murane
  Te krojet e shterra të gjirit.

  Në ballin tonë përherë
  U bëjnë dritë shejte gishtat.

  Ditët na i prarojnë dhe rrugët.
  Me nga një bekim më t’mirin.

  Me rrëmetën e krrusur t’moteve
  Na ruajnë nga hijet e liga.

  Një ditë shkojnë si të shkonin
  Të mos vijë më vdekja.

  E s’na kërkojnë asgë
  Pos një grusht dhe mbi krye.

  Shkojnë. E sa herë vdes nënë
  Vdes nënëmira ime. 

  Lajmi Paraprak

  Rritet numri i nxënësve në RMV me deformime në shtyllën kurrizore

  Lajme tjera

  “Vrapojnë zemrat”

  Në poezinë e mëposhtme “Vrapojnë zemrat”, autori përshkruan fazat e jetës me simbolin zemrat. Zemra në vetvete simbolizon një jetë. “Dhe ik e ik e këputet…
  Më tepër

  Ankime

  Dritëro Agolli Ankime nga miqtë , ankime nga rrugaAnkime nga gruaja ime;Veriu fshikullon, ngre pluhurin juga;Ankime , ankime…
  Më tepër

  “Lutje nënës sime”

  Pier Paolo Pasolini Është e vështirë të ta them me fjalë biriAtë që në zemër paksa ndiejTi je e vetmja në botë që e di, për zemrën timeAtë që ka…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë