Wilhelm Busch: E vështira nuk është të bëhesh prind, por të jesh i tillë

  Heinrich Christian Wilhelm Busch ka qenë humorist, poet, ilustrator dhe piktor gjerman.

  Busch ishte një persona me ndikim në botën e poezisë dhe ilustrimit, dhe u bë burim për brezat e ardhshëm të artistëve komik. Çmimi Wilhelm Busch dhe Muzeu Wilhelm Busch ndihmojnë në ruajtjen e trashëgimisë së tij.

  175 vjetori i tij në vitin 2007 u festua në të gjithë Gjermaninë. Busch mbetet një nga poetët dhe artistët më me ndikim në Evropën Perëndimore.

  Thënia e tij e njohur të cilën se po e sjellim sot për ju është: “E vështirë nuk është të bëhesh prind, por të jesh i tillë.”

  Por, ai njihet edhe për shumë të tilla, një tjetër thënie e njohur nga Busch mbetet edhe: “E vërteta është tepër dinake për tu kapur”

  Ai ka lindur më 15 prill të vitit 1832 dhe ka vdekur më 9 janar 1908.

  Lajmi Paraprak

  ”Le Figaro” | Riviera Shqiptare një nga gurët e çmuar të Adriatikut

  Lajmi i rradhës

  Gjon Shllaku: Me u ba përkthyes lypset të kesh shumë kulturë, ja pse përkthyesit e mirë janë të pakët

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë