2 gushti, Dita e Holokaustit ndaj romëve

  Në shumë vende europianë përkujtohet Holokausti i nazistëve ndaj më shumë se 500.000 sintive e romëve në Europën e pushtuar. Parlamenti Europian e ka shpallur 2 gushtin Ditën Përkujtimore të Romëve e Sinti.

  75 vite pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, Holokaustit dhe çlirimit të kampeve të përqëndrimit dhe shfarosjes përkujtohen 500.000 viktimat sinti dhe romët që u vranë në Europën e pushtuar nga nazistët, në ditën përkujtimore të sinti dhe romëve, të shpallur nga Parlamenti Europian, 2 Gusht. Kjo datë kujton 4.300 sintit dhe romët e fundit që u vranë këtë natë në dhomat e gazit në Aushvitc-Birkenau.

  Lajmi Paraprak

  ‘Vdekja e një gruaje të bukur është pa diskutim tema më poetike në botë’

  Lajmi i rradhës

  Çfarë i ndodh trupit të njeriut nëse vuan nga depresioni

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë