A ka ndryshuar qëndrimi i Bullgarisë për Maqedoninë e Veriut?

  Qëndrimi i Bullgarisë për Republikën e Maqedonisë së Veriut nuk ka ndryshuar. Kështu deklaroi para gazetarëve në Kuvend, nënkryetari i Kuvendit Kombëtar, Christian Vinegin.

  Vinegin kujtoi se dje Ministria e Punëve të Jashtme e konfirmoi atë qëndrim të Këshillit të Përbashkët të BE-së.

  “Ai qëndrim është edhe në marrëveshjen e koalicionit. Ai gjithashtu thotë se ka mbështetje për një konsensus të gjerë në Bullgari mbi këtë çështje”, komentoi Vinegin.

  Vinegin rekomandoi që gazetarët të shihnin edhe transkriptet origjinale të intervistave. Ai aludon për kryeministrin Kiril Petkov në një intervistë për Financial Times.

  “Mënyra se si është cituar intervista në mediat bullgare nuk është ajo që është në tekstin origjinal. E theksoj sërish – qëndrimi bullgar mbetet unik, është i njëjtë siç konfirmohet me vendimin e Kuvendit Kombëtar. “Marrëveshja jonë thotë se ky qëndrim mbetet dhe do të përmirësohet me ide për komisione të reja të përbashkëta, për bashkëpunim në fusha të caktuara”, tha Vinegin.

  Sipas tij, derisa Republika e Maqedonisë së Veriut nuk i përmbush zotimet e veta ndaj palës bullgare, nuk mund të ketë qëndrim të ri për ato çështje dhe për momentin Bullgaria nuk mund të japë pëlqimin për fillimin e negociatave ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe BE-së.

  Lajmi Paraprak

  A po dobësohet Vuçiqi?

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë