Më në fund pandat nuk janë më specie në zhdukje

  Pandat gjigante nuk janë më të kërcënuara si specie në  zhdukje, megjithëse ato janë ende në rrezik.

  Kjo është ajo që autoritetet kineze kanë vendosur, duke nënvizuar se numri i këtyre kafshëve në natyrë ka arritur në 1 800.

  ”Klasifikimi i ri pasqyron kushtet e tyre të përmirësuara të jetesës si rezultat i përpjekjeve afatgjata për t’i ruajtur ato, përfshirë zgjerimin e habitateve”, tha Cui Shuhong, drejtor i Ministrisë kineze të Ekologjisë dhe Mjedisit.

  Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës (IUCN) tashmë kishte hequr pandat gjigante nga lista e specieve të rrezikuara që nga viti 2016 duke i riklasifikuar ato si “të prekshme”.

  Me atë rast, megjithatë, Pekini e kundërshtoi vendimin, duke deklaruar se ai mund të çonte në përpjekje lehtësuese për ruajtjen e këtyre kafshëve. 

  Lajmi Paraprak

  Analisti serb thotë se Serbia duhet ta pranojë që Kosova është e pavarur

  Lajmi i rradhës

  Tre ushqimet të cilat ulin kolesterolin deri në 40%

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë