Mërgata dhuroi para për t’u vendosur busti i dëshmorit në Shipkovicë

  Nëna e dëshmorit Xhemil Abduramani nuk mund t’i mbajë lotët

   “Ku qajnë motrën për vellanë, vazhdo moj botë vazhdo me ne, se ra Xhemili ushtri për dhe”. Me këto vargje përkujtohet dëshmori i rënë në konfliktin e 2001-shit, Xhemil Abduramani.

  E lotët nuk mund t’i mbajnë familijarët e dëshmorit.

  “Ra dëshmorë për të mos vdekur kurrë”, qëndron në pllakën përkujtimore pranë bustit të dëshmorit i cili u vendos me para të dhuruara nga mërgata e Zvicrës.

  “Sot falë mëgimtarëve të Zvicrës do ta zbulojmë bustin e dëshnorit tinë Xhemil Abdurahmabi” – tha Sabit Uzairi, drejtor i shkollës.

  “Falemenderoj mërgaten shqiptare që është e gatshme të kontribuojë me djersën e ballit me investime të natyrave të ndryshme për ti kultivuar vlerat tona” – tha Besa Kadriu.

  “Une dua t’i përshëndes të gjithë nënat këtu në Shipkovicë, njerzit e Shipkovicës burra e gra që dhanë bukë dhe ushqyen UÇK-në edhe Xhemilin për tu bërë gardian i këtij flamuri” – tha Ali Ahmeti.

  Në fund u zbulua busti ku më pas vendosën kurora lule funksionarët dhe familijarët e dëshmorit Xhemil Aburamani. /KlanM/

  Lajmi Paraprak

  Për Shqipërinë u luftua vetëm në Kosovë, Shkodër e Janinë

  Lajmi i rradhës

  Fotografi që mund të lënë të hutuar edhe ‘mendjet më të ndritshme’

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë