“Mjekët e rinj s’duan të bëhen mjekë amë”

  Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali në konferencën e sotme për shtyp tha se si institucion po analizojnë problemin me mungesën e mjekëve amë.

  Sali tha se përpos problemit që mjekët e rinj nuk duan të bëhen mjek amë, po ballafaqohen edhe me problemin e plakjes së kuadrit mjekësorë.

  “Gjithashtu kemi sfidë me mjekët e rinj, që nuk duan të bëhen pjesë e nivelit primarë dhe këtë problem po e trajtojmë, po e diskutojmë, se si mund ta zgjidhim që një mjek i ri të dëshiron të bëhet mjek amë në vendin e tij të lindjes apo në vendin ku aktualisht jeton, dhe gjithsesi është sfidë edhe plakja e kuadrit shëndetësorë, edhe këtë analizë po e bëjmë se si të iu mundësojmë qytetarëve tanë që të kenë mbrojtje shëndetësore me të gjithë këtë sfidë me shkuarjen e mjekëve në pension”, deklaroi Sali.

  Lajmi Paraprak

  Çfarë duhet të mbillni në vjeshtë

  Lajmi i rradhës

  Nesër hyjnë në fuqi masat për kursimin e energjisë elektrike

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë