Nga 1 shtatori mjekët amë në RMV do të mbyllin ambulancat nëse nuk plotësohen kërkesat e tyre

  Ose plotësimi i kërkesave dhe më shumë para në llogari ose nga 1 shtatori mjekët amë do të mbyllin ambulancat për një kohë të pacaktuar. Thirrja e fundit e mjekëve nga kujdesi parësor shëndetësor, thotë doktoresha Lilija Çolakova Dervishova në një prononcim për “Sitel”, duke apeluar tek autoritetet shëndetësore që të mos lejojnë pacientët të mbeten pa mjekët e tyre.

  “Mund të them se shëndetësia parësore private adreson thirrjen e fundit për të dalë nga këto probleme. Nëse nuk zgjidhet asgjë, sipas kërkesave të kolegëve tanë më 1 shtator, ambulancat ndoshta nuk do të funksionojnë për një javë derisa të plotësohen kërkesat tona. Kolegët nga Administrata vazhdimisht shkruajnë se si mund të mos punojnë ata nga Drejtoria e Librave Amë dhe arritën marrëveshje, mësimdhënësit nuk kanë punuar dhe kanë arritur marrëveshje”, thotë mjekja Lilija Çolakova Dervishova.

  Dervishova thotë se nuk duan të bëjnë presion që gjërat të zgjidhen në këtë mënyrë, por nuk do të kenë zgjidhje tjetër sepse gjërat kanë ngecur prej muajsh. As grupet e punës nuk negociojnë dhe me rishikimin e buxhetit nuk ka financim shtesë për sektorin parësor shëndetësor.

  Lajmi Paraprak

  A është në rrezik paqja në Bosnje?

  Lajmi i rradhës

  Dembele këtë javë vendos për të ardhmen e tij

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë