Nga e hëna deputetët kthehen në punë në Kuvend

   Deputetët kthehen në punë të hënën në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, pothuajse një muaj e gjysmë para zgjedhjeve lokale. Të hënën, sipas paralajmërimeve nga koordinatorët e grupeve parlamentare, ata pritet të kenë një takim me kryetarin e Kuvendit, Talat Xhaferi dhe nënkryetarët, pas së cilës do të dihet se si do të shkojë java e punës e deputetëve. Duke pasur parasysh zgjedhjet, disa deputetë besojnë se aktivitetet do të zvogëlohen dhe se diskutimet e muajit të ardhshëm do të jenë në kontekstin e zgjedhjeve lokale.

  Java e parë e seancës së ardhshme parlamentare ka mundësi të shënohet me seancë të debateve të komisionit. Pas koordinimit, do të dihet se kur dhe nëse do të mblidhej vazhdimi i njërës prej seancave parlamentare. Në uebfaqen e Kuvendit si të pavarura qëndrojnë tetë seanca nga viti 2021 si të papërfunduara, pesë prej të cilave ishin caktuar nga maji deri në korrik.

  Një seancë e re është paralajmëruar për mesin e shtatorit, ndërsa materialet e reja të marra këtë muaj, siç raporton MIA, janë Projektligji për ndryshimet dhe plotësimin e Ligjit për veprimtari të Inovacionit, Projektligji për Akademinë për gjyqtarët dhe prokurorët publik, Projektligji për kontrollin e drogave narkotike dhe substancave psikotrope, Projektligji për drogën, Projektligji për procedurën civile, Projektligji për pagesën e kompensimit monetar të viktimave të krimeve të dhunës.

  Propozim-ligj për ndryshimin e Ligjit për burimet minerale, Kërkesë për interpretim autentik të nenit 21, paragrafi 1, pika 4 e Ligjit për tatimin mbi fitimin, dorëzuar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Kërkesa për interpretim autentik të nenit 135, paragrafët 1 dhe 2 të Ligjit për Shërbimin gjyqësor, Raporti tremujor i Bankës Popullore të Republikës së Maqedonisë së Veriut, gusht 2021, si dhe Draft-strategjia për barazinë gjinore 2021-2026.

  Tani zyrtarisht në uebfaqen parlamentare vetëm më 1 shtator (e mërkurë) ka caktuar tre sesione të Komisionit kuvendor për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndër-Komunitare, si dhe seancë të Komisionit për sistemin ekonomik.

  Në komisionet për sistemin politik dhe marrëdhëniet mes komuniteteve në rend të ditës është Projektligji për Ndryshimin el për nëpunësit administrativ, në leximin e dytë, të paraqitur nga deputetët e shumicës qeverisëse, Projektligji për ndryshimin e Ligjit për kundërvajtjet, me procedurë të shkurtuar, në leximin e dytë, si dhe Projektligji për ndryshimin e Ligjit për mbrojtjen e të dhënave personale, në procedurë të shkurtuar, gjithashtu në leximin e dytë.

  Komisioni për çështjet ekonomike do të diskutojë Projektligjin për ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për shoqëritë tregtare, Projektligji për ndryshimet në ligjin për metrologjinë, Projektligji për ndryshimet në Ligjin për kontrollin e metaleve të çmuara, Projektligjin për ndryshimet dhe ndryshimet në Ligjin për artizanatin, Projektligji për ndryshimin e Ligjit për kontrollin e eksportit të mallrave dhe teknologjive me përdorim të dyfishtë, Propozim-ligji për ndryshimin e Ligjit për sistemin një sportel dhe për udhëheqjen e Regjistrit tregtar dhe personave të tjera Ligjore dhe Projektligji për ndryshimin e Ligjit për tregtinë, të gjitha në leximin e dytë./Kohamk/

  Lajmi Paraprak

  Pandemia preku 89% të bizneseve | Cilët janë sektorët më të goditur?

  Lajmi i rradhës

  Ligji për ndërtimet e egra kaloi në ENER

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë