Numri i grave të varura nga ndihma shtetërore në RMV është rritur dyfish, si pasoj e krizës së Covid-19

  Foto ilustruese

  Humbja e vendit të punës, ulja e të ardhurave mujore, varësisht nga ndihma e shtetit,
  qasja e vështirësuar në shërbimet shëndetësore janë vetëm një pjesë e një sërë pasojash
  me të cilat u përballën një numër i madh i grave në shtet në gjashtë muajt e parë të
  pandemisë me Covid-19, tregon hulumtimi i Shoqatës për emancipim, solidaritet dhe
  barazi të grave – ESB.

  Me atë që numri i grave që kanë pasur nevojë për ndihmë nga
  shteti gjatë pandemisë është rritur për njëqind për qind lidhur me atë para fillimit të saj

  Paga mesatare e grave në periudhën janar – gusht 2020 është ulur për 338 denarë, ndërsa tek 8% e grave ulja e pagës ka qenë mbi 8000 denarë. Pandemi dyfish e ka rritur numrin e grave të varura nga ndihma shtetërore, ndërsa numrin e amvisërive që vdesin nga uria e ka rritur nga tre në shtatë përqind.

  Në lidhje me mbrojtjen shëndetësore, më shumë probleme kanë pasur gratë e komunitetit rom. Madje 73 përqind e tyre kanë pasur mungesë të mjekut amë.

  Ndryshe, hulumtimi me titull “Ndikimi i krizës së shkaktuar nga COVID-19 tek gratë dhe gratë rome në RMV” është përpunuar nga Shoqata për emancipim, solideritet dhe barazi të grave – ESE. /AIM/

  Lajmi Paraprak

  Radev për shpërndarjen e vaksinave: Prioritet e kemi Maqedoninë e Veriut

  Lajmi i rradhës

  Ushqimet që ndihmojnë për të zvogëluar djegien nga dielli

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë