RRITJA E ÇMIMEVE | Me pagë minimale mund vetëm të hani dhe pini

  abstract blur in supermarket for background

  Një familje prej katër anëtarësh i nevojiten 17 mijë denarë për ushqim sipas shportës sindikale të majit të publikuar nga Lidhja e Sindikatave.

  Për mbulimin e shpenzimeve të përgjithshme nga buxheti familjar nevojiten afro 12 mijë denarë. Për higjienë 2 689 denarë, transport 3 363 denarë, blerja e rrobave dhe këpucëve 2 208 denarë dhe ruajtja e shëndetit 784 denarë.

  Për një muaj për plotësimin e nevojave elementare, familjes i nevojiten 38 791 denarë.

  Shporta sindikale:

  Ushqime dhe pije                                            17.001 den

  Banimi                                                        11.675 denarë

  Higjiena                                                      2.689 den

  Transporti                                                    3.363 denarë

  Këpucë dhe veshmbathje                              2.208 denarë

  Mirëmbajtja shëndetësore                             784 denarë

  Gjithsej                                                       38.791 denarë

  Faktori më i madh për rritjen e shportës sindikale është rritja e çmimeve të ushqimeve. Nga maji i vitit të kaluar, një familje prej katër anëtarësh duhet të ndajë gati pesë mijë denarë më shumë për të mbuluar nevojat mujore.

  “Vetëm për një vit ose nga viti i kaluar 2021, muaji i njëjtë pra maji kur shporta minimale sindikale ishte 34 156,00 denarë, është rritur për 4 635,00 denarë ose 12,78%”, thonë nga Lidhja e Sindikatave.

  Lidhja e Sindikatave kërkon që menjëherë të rriten pagat për 2806 denarë secilit të punësuar në sektorin publik për të mbuluar shpenzimet.

  Sindikata i ka dhënë afat deri më 22 qershor Qeverisë për ta pranuar kërkesën e tyre, në të kundërtën do të hidhet në grevë të përgjithshme. /Alsat/

  Lajmi Paraprak

  Shqipëria në skela, shqiptarët në aeroporte

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë