Vazhdojnë të mbeten në fuqi masat për hyrje në Greqi

  Masat aktuale për të udhëtuar në Greqi, gjegjësisht dokument i nevojshëm për Kovid-19 dhe PLF formular të plotësuar, janë vazhduar edhe për një javë, deri më 19 gusht, në pajtim me vendimin e ri ministror “Parakushte për hyrje në vend që të kufizohet përhapja e Kovid-19”, që këtë mëngjes hyri në fuqi, njofton AIM.

  Maqedonia e Veriut është ende në listën e vendeve të treta për të cilat nuk zbatohet ndalimi i hyrjes në Greqi, të gjitha vendkalimet kufitare tokësore janë të hapura dhe udhëtimi në Greqi kërkon një certifikatë vaksinimi ose PCR test negative ose të shpejtë ose konfirmim të një virusi, së bashku me formularin e plotësuar PLF.

  Më konkretisht, sipas vendimit të ministrit, të gjithë vizitorët, “pavarësisht nga shtetësia dhe mënyra e hyrjes në vend” kanë dy mundësi dhe një mundësi alternative, për sa i përket dokumenteve që duhet të paraqesin dhe kanë të bëjnë me Kovid-19, ndërsa MIA raporton në detaje të gjitha parakushtet për të udhëtuar në Greqi.

  Opsioni i parë është të keni përfunduar vaksinimin 14 ditë para udhëtimit dhe të paraqisni një certifikatë vaksinimi në greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht, të lëshuar nga një institucion publik dhe të përmbajë të dhënat: emrin dhe mbiemrin, siç janë të shënuara në pasaportë, llojin e vaksinës dhe numrin e dozave, së bashku me datat e administrimit.

  Mundësia e dytë është me test negativ: ose PCR e marrë në 72 orët e fundit para udhëtimit ose një test antigjeni (i shpejtë) i marrë 48 orë më parë. Për të dy opsionet, testi duhet të jetë në një laborator privat ose të aprovuar nga shteti i vendit të origjinës dhe çertifikata duhet të jetë në greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermane, italisht, spanjisht ose rusisht, si dhe për certifikatën. Përmban emrin dhe mbiemrin e personit që udhëton, siç është regjistruar në pasaportë.

  Në mënyrë alternative, siç thuhet në vendimin zyrtar, vizitorët në Greqi mund të paraqesin një certifikatë të sëmundjes pas testit laboratorik me PCR ose test antigjeni (të shpejtë) dhe certifikata lëshohet 30 ditë pas testit të parë pozitiv dhe vlefshmëria e saj është deri në 180 ditë më vonë.

  Dokumenti duhet të jetë nga një institucion publik ose nga laboratorë të aprovuar nga vendi i origjinës, të përmbajë të dhëna për pasaportë dhe përsëri, ai mund të jetë në disa gjuhë, gjegjësisht greqisht, anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, spanjisht ose rusisht.

  Kovid certifikata digjitale evropiane është edhe një mundësi alternative për hyrje në Greqi.

  Obligimet konkrete për udhëtim vlejnë për fëmijët me 12 vjet të mbushura.

  Për më tepër, për udhëtime, formulari elektronik PLF (Forma e Lokatorit të Pasagjerëve) është i detyrueshëm, i cili duhet të plotësohet përmes faqes në internet https://travel.gov.gr nga shtatë në një ditë para nisjes, pas së cilës do të merrni një konfirmim me një kod QR dhe konsiderohet si një dokument i nevojshëm për hyrjen në Greqi.

  Të gjithë vizitorët në Greqi, pavarësisht nga vendi i origjinës, mund të testohen, dhe zgjedhja bëhet sipas algoritmit shëndetësor dhe me ndihmën e kodit nga formulari PLF. Nëse testohen, do të duhet t’i presin rezultatet.

  Lajmi Paraprak

  Vaksina kundër Covid-19, kush po udhëheq garën për imunitetin e tufës në Europë?

  Lajmi i rradhës

  PSG ëndërron ta bashkojë treshen “Ronaldo, Messi dhe Neymar”

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë