ARSYET E MISHIT

  Yiannis Ritsos
  Përktheu: Maksim Rakipaj

  Poezitë që në heshtje mbi trupin tënd kam jetuar
  zërin e tyre kur të kesh shkuar do të më kërkojnë.
  Por atëhere zë s’do të kem t’i them edhe njëherë. Sepse
  të pëlqente zbathur nëpër dhoma të shkoje, pastaj
  strukeshe mbi shtrat,
  si lëmsh puplash, mëndafshi dhe flakësh të egra.
  Mbështillje gjunjët me duar,
  duke lënë provokuese kofshët zbuluar dhe thembrat e trëndafilta.
  Kështu më kujto – më thoje;
  pikërisht kështu, me këmbët e ndotura; me flokët shpupurisur mbi sy,
  sepse kështu më thellë të vështroj. Hë pra,
  qysh mund të kem zë. Poezia s’ka ecur
  ndonjë herë kështu
  me lule molle mbuluar
  në asnjë Parajsë.

  Lajmi Paraprak

  Universitetet në Maqedoninë e Veriut dhe roli i tyre në krijimin e shoqërisë civile të qëndrueshme

  Lajmi i rradhës

  Puna gjatë pandemisë dhe efektet në shëndetin mendor te gazetarët

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë