“Ai që hap një shkollë, mbyll një burg”

  Shprehje të papërsëritshme nga Viktor Hygo.

  “Muzika shpreh atë që nuk mund të thuhet, dhe për të cilën nuk mund të heshtësh.”

  “Kur një grua është duke të folur, dëgjo atë që po thotë me sytë e saj.”

  “Djalë, vëlla, baba, i dashur, shok. Ka hapësirë në zemër për të gjitha dashuritë, ashtu sikurse ka hapësirë në qiell për të gjithë yjet.”

  “Jeta është lulja, për të cilën dashuria është mjalti.”

  “Iniciativa është të bësh gjënë e duhur, pa ta thënë kush.”

  “Kur diktatura është fakt, atëherë revolucioni bëhet një e drejtë.”

  “Një ferr inteligjent, do të ishte më mirë se sa një parajsë idiote.”

  “Ndrysho mendimet, por mbaju parimeve; ndrysho gjethet, por lëri të paprekura rrënjët.”

  “Buzëqeshja e gëzimit është më pranë lotëve, se sa të qeshurës.”

  “40 është mosha e vjetër e rinisë; 50 është mosha e re e pleqërisë.”

  “Shpirti ka iluzione, ashtu si zogu që ka krahë; ai mbahet pas tyre.”

  “Reagimi – një varkë që shkon kundër rrymës, por që nuk e pengon rrymën të vazhdojë të rrjedhë.”

  “Ka baballarë që nuk i duan fëmijët e tyre. Por nuk ka asnjë gjysh që nuk e adhuron nipin e tij.”

  “Qëndresa – sekreti i të gjithë triumfeve.”

  “Kurioziteti është një prej formave të guximit femëror.”

  “Ka një spektakël më të madh se sa deti, dhe ai është qielli; ka një spektakël më të madh se sa qielli, dhe ai është brendia e shpirtit të njeriut

  “Për të krijuar të ardhmen, nuk ka asgjë më të mirë se sa një ëndërr.”

  “Kafsha është injorante për faktin që di. Njeriu është i vetëdijshëm për faktin që është injorant.”

  “Njerëzimi nuk është një rreth me një qendër, por një elips me dy pika qendrore, nga të cilat faktet janë njëra dhe idetë tjetra.”

  “Shpresa është fjala që Zoti e ka shkruajtur në ballin e çdo njeriu.”

  “Trishtimi është një frut; Zoti nuk e vendos atë mbi degë që janë shumë të brishta për ta mbajtur.”

  “E qeshura është Dielli që dëbon dimrin nga fytyra e njeriut.”

  “Shoqëria është një republikë. Kur një individ përpiqet të ngrihet mbi të tjerët, ai ulet poshtë prej masës, ose përmes talljes, ose përmes shpifjes.”

  “Sa herë që një mik të thotë që dukesh i ri, të jesh i sigurtë se po plakesh.”

  “Askush më mirë se një grua, nuk di të thotë gjëra që janë njëkohësisht të buta dhe të thella.”

  “Ai që hap një shkollë, mbyll një burg.”

  “Çfarë është historia? Një jehonë e të kaluarës në të ardhmen; një refleks i të ardhmes në të kaluarën.”

  “Asgjë tjetër në botë… as edhe të gjithë ushtritë, nuk janë më të fuqishme se sa një ide, të cilës i ka ardhur koha.”

  – Victor Hugo 

  Lajmi Paraprak

  Si ndikon kultura në ushqimin që konsumoni?

  Lajmi i rradhës

  Potencial i jashtëzakonshëm turistik, por pa investime

  Lajme tjera

  “Varfëria”

  Naim Frashëri “Varfëria” Ju, të pasur, kur rriniRreth zjarrit me gëzime,Qeshni, hani e pini,Xbaviti me dëfrime,Kërceni e këndoniDhe…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë