“E ftohtë dhe e ashpër”

  Franz Kafka

  E ftohtë është dita sot dhe e ashpër.
  Retë të ngrira,
  erërat zvarritin të ftohtit.
  Të ngrirë edhe njerëzit.
  Hapat jehojnë si metal
  mbi pllakat e bakrit
  dhe retë vështrojnë
  liqene të bardhë.

  Në qytetin e vjetër janë ngritur,
  shtëpiza krishtlindjesh me drita
  dhe dritare shumëngjyrëshe që shohin,
  në sheshin e vogël me borë.
  Një burrë ecën heshtur,
  në sheshin me borë me dritë hëne
  dhe hijen e tij të madhe e fryn
  era mbi shtëpizat.

  Njerëz që kalojnë ura të errëta,
  shkojnë me nxitim në meshë,
  me dritat verbuese në duar.

  Në qiellin gri kalojnë re,
  mbi kishat,
  me kambanare gjysmë të errëta.
  Dikush, që mbështetet në mur,
  sheh ujin e natës,
  me duart e tij në gurët e lashtë.

  Lajmi Paraprak

  Ivanovska: Qeveritarët e ri ta vendosin integritetin personal në funksion të pozitës të cilin e marrin

  Lajme tjera

  “Varfëria”

  Naim Frashëri “Varfëria” Ju, të pasur, kur rriniRreth zjarrit me gëzime,Qeshni, hani e pini,Xbaviti me dëfrime,Kërceni e këndoniDhe…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë