Si nesër…

  Mitrush Kuteli

  Do të pëshpëritë era ndaj mbrëmje si nj’herë,

  prej valësh do ngrohet hëna si sot,

  me iskra prej bryme do mbuloj’ mermere

  dhe bota do jetë si ish dhe qemot

  Si nesër do shtrihet lëndina për mbi varr

  Valë-dheu do zënë t’palosen ngadalë,

  do ende parevera e lule e bar,

  dhe zile do rrëshqasin që prej male.

  Do qeshë dielli në qoshen e një reje,

  do thajë lotët mbi lulet e qershisë, larg,

  mbytur do ndjehet gjëmimi i një rrufeje,

  permbi mal do hapet brez’i Perëndisë.

  Do shtrojë dhe dimri qilim të argjendtë

  mbi pllocën e tretur, mbi kryqn’e anuar,

  do rritet harrimi me dhërin e rëndë

  dhe unë do fle, ty duke t’ëndërruar…. (dhe të t’harruar).

  Lajmi Paraprak

  Kur është koha më e mirë për t’u peshuar?

  Lajme tjera

  PEHLIVANËT

  Mia Lecomte Kur të ecni si dykëmbshatduhet të rimendoni formulatpër t’u përputhur në rrugët e ndërsjelltadhe për t’u…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë