LETRA E DYTË E NJË PËRPILUESI

  Teki Dërvishi

  1.

  Nganjëherë e pyes veten pse jam

  kaq i vetmuar

  A jam i lënë, apo unë gjithmonë

  kam ikur

  Pse dera e shtëpisë sime rri vazhdimisht e mbyllur

  Për shkak se askush nuk vjen aty

  Apo kur bie zilja në derë

  Unë nuk ngrihem ta hap derën

  Të gjithë më kanë dashur

  Si mund të vijnë tek unë ata që më duan

  Njerëzit asnjëherë nuk kanë arritur atë që duan

  Nëse s’e hap derën për mysafirë

  Si t’u them

  Se ajo që preket si ushqimi

  Nuk është higjienike

  Ajo që preket sikur kur e prek lulen

  Është e destinuar të vyshket

  Unë dua të vdes vetëm

  Se vetëm vdesin vetëm elefantët dhe njerëzit.

  2.

  Do të vijë së shpejti një kohë

  Kur mua dhe ty do të na pushojnë të gjitha dhembjet e shpirtit

  Do të rrimë së bashku diku

  Në një kafene Parisi

  Pranë nesh do të kalojnë

  Qindra njerëz që nuk do t’i shohim

  Por çdo të bëjmë?

  Prapë si sot do të heshtim

  Se fjalët tona kaherë më janë shumë të varfra

  T’i shprehim ato më bukur se heshtja

  3.

  Frederiku ka thënë

  Aty ku ka varre ka ringjallje

  Unë di të them

  Të gjitha vuajtjet e mia kanë mbaruar

  Mund të më ndodh vetëm vdekja

  Assesi ringjallja

  Derisa jetoj buzë varri

  Çka do të bëj unë pa Ty

  Pa Ty që sot të fillon jeta

  4.

  Një ditë unë dhe ti

  Do t’i paketojmë gjërat nëpër valixhe

  Dhe do të dalim në oborr përballë njëri-tjetrit

  Duke e pyetur njëri-tjetrin me sy

  Ku do të nisemi tash

  Kur askush askund nuk na pret

  Me rraqet tona

  Ne do të nisemi diku

  Do të nisem unë e para më the ti

  Që të ketë kush të të pret Ty

  5.

  Jo nuk po dua të dal

  I kam zbathur këpucët

  Edhe pak e do të më zë gjumi

  Jo nuk po dua të dal

  I kam shkelur të gjitha rrugët e botës

  Dhe derisa erdha këtu

  Askund nuk të gjeta

  Jo nuk po dua të dal

  Pasi që nuk do të mund të të gjej askund

  Ti je vetëm në ndonjë rast

  Troket dera ime e banesës

  (10 shkurt 2008)

  Burimi: Hejza

  Lajmi Paraprak

  Gati e pamundur zbulimi i plotë të pronarëve të vërtetë të kompanive që fitojnë tenderë në RMV

  Lajmi i rradhës

  Policia e Kosovës arreston një rus në Zveçan për kalim ilegal të kufirit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë