Luran Osmani: Keqpërdoret vepra ime “Identiteti” nga ministria e Kulturës së Kosovës dhe Shqipërisë

  Drejtuar Institucioneve
  Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit e Republikës së Kosovës
  Ministria e Kulturës e Republikës së Shqipërisë

  Paradoks apo delitantizëm?!

  Vepra ime “Identiteti” është keqpërdorur në formën duke mos respektuar parimin elementar, të drejtën autoriale, edhe kjo nga institucione të kulturës.

  Në një periudhë ku të gjithë mund të kemi etje për vlera të fushave të ndryshme në jetë dhe profesion, arti ka qenë në historinë e njerëzimit shtylla që ka balancuar dhe ka bërë përpara, por me vlera dhe respektim vlerash, jo me keqpërdorim; përndryshe mbyllja e vetëm njërit sy, apo mohimi i faktit na shtyn të jemi vetëshkatërrues në vlera institucionale e profesionale apo në emer të asaj çka kërkojmë.

  Do të kisha dashur që të paktën të kisha qenë i njoftuar dhe jo të kisha parë pamjet nëpër rrjete sociale.
  Ndaj dhe jemi këtu, sepse artisti gjithnjë lihet në hije, artisti vazhdon të jetojë kohën e Migjenit…

  ….në emer të artit kundër artistit, kundër “vetvetes”

  Luran Osmani, Tetovë
  05.17.2023

  Vepra origjinale e Luran Osmanit “Identity”

  Lajmi Paraprak

  Momenti i arrestimit të disa grupeve kriminale në Shkup, tregtonin armë dhe drogë (Video)

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë