‘Na pëlqen t’i shohim të tjerët, por nuk na pëlqen që të tjerët të shohin nëpërmjet nesh’

  Thënie të njohura nga Zhan de la Fonten. Ai ishte poeti kombëtar i Francës, njëri ndër krijuesit më prodhimtarë në botë që shkroi pothuaj në të gjitha gjinitë, por shkëlqeu veçanërisht me fabulat e mrekullueshme, të cilat e vunë në radhët e fabulistëve më të mëdhenj të botës.

  Një stomak i uritur nuk mund të dëgjojë.

  Njeriu shpesh e takon fatin e tij në rrugën që mori për ta shmangur atë.

  Një pesimist dhe një optimist, sa është i keq njëri, aq është i mirë tjetri.

  Kushdo që i është besuar pushteti do ta keqpërdorë atë nëse nuk ka shpirtin e dashurisë për të vërtetën dhe virtutin, pavarësisht se ai është një princ apo një cilido nga radhët e popullit.

  Dije mirë se të gjithë llafazanët jetojnë në kurrë të atyre që i dëgjojnë.
  Më mirë një lypsar i gjallë dhe një perandor i vdekur.
  Sa të rroni, mos pranoni t’i gjykoni njerëzit nga pamja e jashtme.

  Veprat më të shkurtra janë më të mirat.

  Nga puna që bën njihet punëtori.

  Vdekja nuk e gjen kurrë në befasi njeriun e mençur, ai është gjithmonë gati të largohet.

   Veshur me lëkurën e luanit, gomari përhapi frikën gjithandej.

  Njerëzit i besojnë lehtësisht gjithçkaje që i druajnë apo e dëshirojnë.

  Secili i ka gabimet që rëndom i përsërit: as frika, as turpi nuk na shëron prej tyre.  

  Miqësia është hija e mbrëmjes, e cila rritet duke perënduar dielli i jetës.
  Ndihmoje veten dhe Zoti do të të ndihmojë ty.

  Unë përkulem dhe nuk thyhem.

  Më kollaj se askush fajësohet Fati.

  Është kënaqësi e dyfishtë ta mashtrosh mashtruesin.

  Është e pamundur ta kënaqësh gjithë botën dhe babain e dikujt.

  As pasuria, as madhështia nuk na bëjnë dot të lumtur.

  Kurrë mos ia shit lëkurën ariut përpara se ta kesh vrarë.

  Nuk ka gjë më të rrezikshme se një mik injorant; më mirë është të kesh një armik të zgjuar.

  Nuk ka gjë më të rrezikshëm se një mik që nuk e ruan sekretin, edhe një armik fisnik është më i mirë.

  Njerëzit duhet ta ndihmojnë njëri tjetrin, ky është ligj.

  Njerëzit që nuk bëjnë zhurmë janë të rrezikshëm.

  Dashuria e vërtetë është e rrallë, miqësia edhe më e rrallë.

  Parimi i njeriut është: më mirë vuaj se vdis.

  Trishtimi largohet tutje me flatrat e kohës.

  Argumenti i më të fortit është gjithmonë më i miri.

  Pasioni më i fortë është frika.

  Nuk ka rrugë të shtruar me lule që çon tek lavdia.

  Për njerëz të urtë nuk ka asgjë të padobishme.

  Na pëlqen t’i shohim të tjerët, por nuk na pëlqen që të tjerët të shohin nëpërmjet nesh.

  Ne duhet të qeshim para se të jemi të lumtur, nga frika se do të vdesim pa qeshur ndonjëherë.

  Lajmi Paraprak

  Berati, qyteti i një mbi një dritareve, tash e 13 vjet në UNESCO

  Lajmi i rradhës

  7 mënyra se si të heqësh frikën e të voziturit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë