NOKTURNO

  Bardhyl Zaimi

  Bardhyl Zaimi

  Duhet të ngadalësojmë Imzot
  gjithçka po ngutet drejt fundit të vetë
  gjithçka po vdiret në qenësi shkurresh
  gjithçka struket në pafuqi madhështore
  Në thelbet njerëzore myku ushqehet prajshëm
  jeta jonë nuk është më e jona
  hijet e kërcënimit të padukshëm zgjaten
  na prekin me andje pavetëdije
  na tulatin në qoshin e ekzistencës sonë
  Mbramjet nuk janë mbramje
  as agimet s’janë agime
  por re të verdha, gogësima toke
  Netët nuk janë net
  por pirgje vetmish të strukura në kolltuqe
  as ditët s’janë ditë
  janë ngutje të pavërejtshme në shiritin kohës
  Duhet të ngadalësojmë Imzot
  frymë thellë t’i marrim lules
  në saksinë prej dheu të pjekur fort nga dielli
  të prekim me maje gishtash të dashurit
  t’i ndjejmë sërish pranë
  aq pranë sa për të thithur
  gjithë nektarin e ekzistencës
  gjithë afshin që përfaqëson njeriun
  Duhet të ngadalësojmë Imzot
  përsëri të ndjejmë avullin e çajit
  tiktakun e zemrës së ditës
  shpirtin e gjësendeve të harruara
  hapat e ardhjeve dhe ikjeve vetmitare
  Duhet mbajtur shënime
  duhet vizatuar fëmijërisht një botë tjetër
  me rrënjë në zemrën e ditës
  me degë në cepat e universit
  Duhet përgjuar frymëmarrjen e tjetrit
  se gjallnia e qenies kërkon qetësi e heshtje
  Duhet të ngadalësojmë Imzot
  gjersa gjumi ulet si mbramje mbi pemët
  duar të pafajshme lëvaren si degë të njoma
  është koha të mbledhim xixëllonjat e shpresës
  hareshëm të përhumbur në lojën tonë
  në mrizin e zanave
  në atë univers të përjetshëm përrallash njerëzore
  sepse gjithçka duhet ribërë nga fillimi Imzot.

  Lajmi Paraprak

  Fobia nga plakja

  Lajmi i rradhës

  MPB-ja zgjeron hetimin për rastin “Ryshfeti në Bllacë”

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë