Reportazh nga rajoni i Vlorës (Video)

  Radhima është fshat në Bashkinë Orikum të Rrethit të Vlorës në Shqipëri. Është vend që ka detin dhe diellin, malin ngjitur me detin, luginat e lumenjtë, kodrat e fushat, blegtorinë dhe bujqësinë…

  Fshati ndodhet në shpatin perëndimor të malit të Lungarës. Dëshmohet si vendbanim i lashtë i shekullit te III-II p.e.s. Përmendet për prodhimin e verës dhe të shajakut. Ka drejtim kryesor prodhimin e agrumeve, ullirit, vreshtarisë dhe turizmin. Sipërfaqja që përfshin kufijtë tradicionalë të fshatit është afërsisht 2000 hektarë.

  Por, pse duhet të shkojmë dhe ç’duhet të kuptojmë në Radhimë?

  Për më shumë, shikojeni reportazhin për Radhimën dhe viset tjera të Vlorës të përgatitur nga gazetarja Ilnisa Agolli. /TCh/

  Lajmi Paraprak

  Dokumentarët për natyrën janë përplot me gënjeshtra!

  Lajmi i rradhës

  Veprimtari jubilare kushtuar Hasan Tahsinit

  Lajme tjera

  Për artistët rezistentë

  Federico García Lorca (pjesë nga ligjërata “Flisni për teatrin” e 2 shkurtit 1935)Përktheu: Aurel Plasari Teatri është një…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë