‘Rrenci’, fshati me emrin e çuditshëm në Komunën e Dragashit

  Në zonën e Dragashit ndodhet një fshat i vogël me rreth 120 shtëpi,e diku rreth 400 banorë, që ka një emër interesant! Fshati quhet ‘Rrenc’. Emri i fshatit vjen nga familjet e para në këtë vend kanë të cilët kanë ardhur nga rrethi i Lezhës, ku është Mali i Rrencit, nga ku edhe supozohet se rrjedh emri i fshatit Rrenc.

  Vlenë të përmendet se fshati përkundër vështirësive që ka në qarkullim dhe shkollim të fëmijëve, ka mbi 20 mjekë që punojnë në Spitalin e Prizrenit dhe Dragashit.

  Emri ka qenë arsye pse në plot raste banorët e fshatit, që aktualisht janë rreth 400, u përballën me situata interesante, përfshirë edhe ato ku mosbesimi për ta ishte i theksuar. Për momentin Rrenci ka 120 shtëpi dhe 400 banorë, ndërsa numëron rreth 65 nxënës dhe 70 studentë.

  Ashtu si edhe shumica e fshatrave të Opojës edhe nga Rrenci ka një lëvizje të madhe të banorëve drejt botës së jashtme, ku rreth 30 % e tyre supozohet se janë shpërngulur./Kultplus/

  Lajmi Paraprak

  Kur një nënë vonohet në punë…

  Lajmi i rradhës

  E ardhmja është e qartë për Ronaldon | Jorge Mendes i kërkon Juventusit kontratë të re

  Lajme tjera

  “Fjalët e Qiririt”

  Naim Frashëri Në mes tuaj kam qëndruare jam duke përvëluar,që t’u ap pakëzë dritë,natënë t’ua bënj ditë. do…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë