TEPËR PLAK

  Leonard Cohen
  Përktheu: Fadil Bajraj

  Jam tepër plak
  për t’i mësuar emrat e
  vrasësve të rinj
  Ky këtu afër meje
  duket i lodhur dhe atraktiv
  fanatik, hiqet si profesor
  Shumë më ngjan mua
  kur jepja mësime
  të një forme radikale të budizmit
  të çmendurve të pashpresë
  Në emër të një magjie të moçme
  të lartë
  ai jep urdhra
  që familjet të digjen për së gjalli
  ndërsa fëmijët të gjymtohen
  Ai ndoshta di
  një këngë a dy që i kam shkruar
  Të gjithë ata
  gjithë larësit e duarve të përgjakura
  gjithë përtypësit e rropullive
  gjithë rrjepësit e skalpeve
  gjithë ata kanë kërcyer
  me muzikën e Beatlesëve
  e kanë adhuruar Bob Dylanin
  Miq të dashur
  kanë mbetur shumë pak nga ne
  të heshtur
  që dridhen gjithë kohën e lume
  të fshehur në mesin e fanatikëve
  të tronditur të gjakut
  derisa ia dëshmojmë njëri-tjetrit
  krimin e vjetër të shëmtuar
  krimin e vjetër të shëmtuar e të harruar
  që e ka shkulur
  apetitin e ngrohtë të zemrës
  dhe ka poshtëruar evolucionin
  dhe ka vjellë lutjen

  Lajmi Paraprak

  Si qëndron Europa me korrupsionin!

  Lajmi i rradhës

  Osmani paralajmëron dakordim për çështjen e dinarit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë