Apel për banorët e shkupit: Të shmanget konsumimi i panevojshëm i ujit për ujitje të kopshteve

  Ndërmarrja publike Ujësjellësi dhe kanalizimi – Shkupi apeluan deri tek shkupjanët në mënyrë racionale dhe me kujdes ta përdorin ujin në ditët me temperatura jashtëzakonisht të larta. Sidomos të shmanget konsumimi i panevojshëm i ujit për ujitje të kopshteve dhe fushave.

  “Në bazë të të dhënave të Drejtorisë për punë hidrometeorologjike, prej ku paralajmërojnë temperatura të larta të cilat do të arrijnë mbi 40°C, si dhe të dhënat e NP Ujësjellës Kanalizime – Shkup për rritjen e konsumit të ujit, ne u bëjmë apel qytetarëve të Shkupi për përdorimin racional dhe përdorimin e ujit, dmth për të shmangur lotimin e sipërfaqeve më të mëdha dhe konsumimin e panevojshëm të ujit gjatë ditëve të nxehta”, kumtuan nga NP “Ujësjellësi dhe kanalizimi”.

  Në të njëjtën kohë, kujtojmë se lidhjet e paligjshme janë të ndaluara me ligj (Ligji për Ujësjellësin, Neni 23) dhe ato përcaktohen nga një inspektor i autorizuar komunal i komunës dhe Qytetit (Ligji për Ujësjellësin, Neni 37), bazuar në e cila për të gjithë mbajtësit e identifikuar do të fillojë një procedurë kundërvajtëse për një lidhje të egër për një krim të kryer.

  “Me lidhjet ilegale shkaktohet dëm i drejtpërdrejtë në sistemin e furnizimit me ujë dhe cilësinë e furnizimit me ujë për të gjithë përdoruesit në qytetin e Shkupit. PE Ujësjellës Kanalizime – Shkupi u bën thirrje qytetarëve që të sillen me përgjegjësi dhe rregullisht të paraqesin kërkesa për kyçje në ujësjellës nëse u nevojitet”, thonë nga ujësjellësi i qytetit dhe u bëjnë apel qytetarëve të qytetit të Shkupit, nëse vërejnë lidhje të paligjshme, raportojeni atë në 023073 010, [email protected]http://www.vodovod-skopje.com.mk ose përmes aplikacionit celular të disponueshëm për Android dhe iOS./Kohamk/

  Lajmi Paraprak

  SPB Tetovë: Pronarët e lokaleve t’i kushtojnë vëmendje vëllimit të muzikës

  Lajmi i rradhës

  Supë e lehtë e pasur me vitamina dhe minerale

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë