AUV kontrollon Strugën, Ohrin dhe Dojranin | Shpërbëhen mbi 200 kiligram ushqim i pasigurtë

  Shërbimet inspektoriale të Agjencisë për Ushqim dhe Veterinari gjatë tre ditëve kanë zbatuar kontrolle të jashtëzakonshme në Ohër, Strugë dhe Dojran nga ku janë përfshirë 89 operatorë dhe janë shpërbërë mbi 200 kilogramë ushqim i pasigurt.

  Kontrollet janë zbatuar në hotele, restorante, piceri, ëmbëltore, byrektore, bukëpjekës, hamburgeri, qebaptore, kafene, markete dhe në objekte tjera ku ka dendësi të turistëve, ndërsa kontrolle ka edhe në objektet më të vogla.

  Sipas njoftimit të AUV, për parregullsitë e konstatuara janë shqiptuar masa edhe atë 15 urdhra për heqjen e produkteve, dy ndalesa për punë, 22 masa për edukim të operatorëve dhe 14 dënime me para.

  Nga AUV bëjnë thirrje të blejnë ushqim në vende të regjistruara ku ka sisteme të sigurta dhe të kenë kujdes ku i mbajnë operatorët prodhimet.

  Lajmi Paraprak

  Bytyqi: Në 34 komuna do të realizohen 36 projekte infrastrukturore me vlerë prej 17,5 milionë euro

  Lajmi i rradhës

  “MPB dhe ngjarjet e Gostivarit 1997”

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë