Carovska: Do të vazhdojmë të investojmë në shkollat për kushte më të mira për mësim

  Ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Mila Carovska dhe ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, sot e vizituan Shkollën Fillore të Kumanovës “Hristijan Karposh”, në të cilën janë në vijim aktivitetet ndërtimore për rikonstruim. Mjetet në vlerë prej 8.9 milion denarë për zëvendësimin e kulmit, dyshemeve, dritareve, tualeteve sigurohen nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

  Carovska theksoi se MASH dhe Qeveria do të vazhdojnë të investojnë në shkollat në të gjithë vendin, për të siguruar kushte më të mira për zhvillimin e mësimit cilësor.

  “Jam e lumtur që nxënësit do ta fillojnë vitin e ri shkollor në një objekt ku ne po përmirësojmë kushtet e mësimit. Si Ministri dhe si Qeveri, në periudhën e kaluar ne kemi treguar se së bashku me vetëqeverisjet lokale është jashtëzakonisht e rëndësishme për ne që të krijojmë një arsim cilësor për çdo fëmijë në të gjithë vendin, në çdo qytet dhe vendbanim. Qëllimi ynë është të krijojmë breza të ardhshëm që do të jenë një potencial i paçmuar i vendit tonë, dhe ne mund ta arrijmë atë vetëm përmes investimeve në sistemin arsimor. Ne e konfirmojmë këtë jo vetëm me investime të fuqishme në infrastrukturë, por edhe me zhvillimin e kurrikulave cilësore dhe moderne dhe me mbështetjen e stafit mësimdhënës”, deklaroi Carovska.

  Ministrja theksoi se me rikonstruimin e shkollave dhe sigurimin e pajisjeve të nevojshme dhe ambienteve të brendshme, puna përshpejtohet në përgatitjen e materialeve të reja mësimore për klasën e parë dhe të katërt që do të përdoren nga viti i ri shkollor, si dhe trajnimin dhe ofrimin e mbështetjes së vazhdueshme për kuadrin mësimor.

  “Gjithashtu do të doja të përmend se MASH vazhdimisht i rrit mjetet për investime kapitale, dhe këtë vit janë siguruar rreth një miliardë denarë për infrastrukturë, që është dy herë e gjysmë më shumë se vitin e kaluar. Rritja e investimeve publike në arsimin fillor është gjithashtu e mundur me projektin me Bankën Botërore, me vlerë 21.5 milion euro, nga të cilat 60 për qind do të ndahen për shkollat, në nivelin e granteve për përshtatje, ndryshime dhe blerje të pajisjeve të IT-së dhe krijimit të bibliotekave dixhitale. Një thirrje është duke u zhvilluar për të siguruar akses të plotë të institucioneve arsimore, disa prej të cilave janë shkolla fillore. I bëj thirrje komunave që të aplikojnë dhe të ofrojnë kushte më të mira për studentët”, tha Carovska./Kohamk/

  Lajmi Paraprak

  Gërvalla: Kosova e konsideron të rrezikshme iniciativën “Ballkani i Hapur”

  Lajmi i rradhës

  Ali Ahmeti për herë të parë në Meçkin Kamen

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë