Cila është vaksina më e aplikuar aktualisht në Maqedoninë e Veriut!? (Grafik)

  Më 17.02.2021 në RMV filloi vaksinimi kundër COVID-19.

  Deri më 06.06.2021, është aplikuar për:

  • 60.526 doza të Pfizer/Biontech (43.441 me dozën e parë dhe 17.085 me dozën e dytë),
  • 45.168 doza të Sputnik V (22.875 me dozën e parë dhe 22.293 me dozën e dytë),
  • 32.875 doza të AstraZeneca (32.843 me dozën e parë dhe 32 me dozën e dytë) dhe
  • 251.705 doza Sinopharm (147.998 me dozën e parë dhe 103.707 me dozën e dytë).

  Deri më 06.06.2021 janë vaksinuar gjithsej 247.157 persona me të paktën një dozë të vaksinës kundër COVID – 19. Dy doza kanë pranuar gjithsej 143.117 persona.

  VLERËSIMI I RREZIKUT NGA PËRHAPJA E MËTEJSHME E COVID-19 DHE MASAT E REKOMANDUARA

  Deri më 30.05.2021 numri reproduktiv i të infektuarve me COVID 19 (RO) në RMV është  0,67.

  Grafiku 6.  Incidenca ditore në 100.000 banorë dhe R0,  COVID-19, RMV deri më 06.06.2021

  Republika e  Maqedonisë së Veriut ndodhet në fazën 1 (raste sporadike), nën nivel 2, me kapacitete adekuate për reagim.

  Për më shumë informacion në lidhje me masat kufizuese vizitoni vlada.mk | Sektori i epidemiologjisë të sëmundjeve infektive | Instituti i shëndetit publik. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Miratohet rebalanci i buxhetit të Maqedonisë së Veriut

  Lajmi i rradhës

  “Nermin hajde”, thirrja e dhimbshme e të atit në Srebrenicë që u përjetësua në vepër arti

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë