Cilat janë profesionet më me perspektivë në Kosovë? (Video)

  Në Kosovë, brenda një viti, tregut të punës i shtohen më shumë punëkërkues sesa vende të reja pune. Në një konkurrencë tillë, gjasat për t’u punësuar shpejt ua përcakton profesioni. Shiheni rubrikën Të flasim, për të kuptuar se në cilat profesione mund të punësoheni më shpejt dhe të paguheni më mirë, njofton REL, përcjell Nistori.

  Në Kosovë ka mungesë të inxhinierëve mekanikës, inxhinierë të elektronikës. Shkencat elektronike do të ishte një këshillë nga Agjencia për Punësim për të rinjtë e Kosovës, sepse ka më shumë treg. Më pak treg ka për ata që duan të regjistrohen për shkencat sociale.

  Agjencia e Punësimit nuk i favorizon shkencat sociale. Nëse pasioni i juaj nuk përshtatet me atë tregut, gjeni një vegëz që ta lidhni me kërkesën e punëdhënësve. Investoni në vetën tuaj, sa më shpejtë të përfshiheni në tregun e punës.

  Lajmi Paraprak

  Maqedonia e Veriut, afër 19 mijë qytetarë nuk dinë shkrim-lexim

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë