“E Majta”, padi ndaj Xhaferit për keqpërdorim të detyrës zyrtare

  “E Majta” do ta padisë kryetarin e Kuvendit, Talat Xhaferi për keqpërdorim të detyrës zyrtare. Bazë për padi sipas tyre është përgjigja që Xhaferi i ka kthyer deputetëve opozitarë mbi kërkesën për interpelancë ndaj të parit të ligjvënësit. Në kërkesën e të Majtës të cilën e mbështetë edhe VMRO-DPMNE-ja nuk është shkruar emri kushtetues i shtetit. Sipas Borisllav Kërmovit, qëllimi i Xhaferit është shmangja nga ballafaqimi me deputetët.

  Qëllimi i tij është t’i shmanget argumenteve me deputetët. Të shtyhet interpelanca dhe në këtë mënyrë t’i humb pesha politike kërkesës tonë. Me këto veprime Xhaferi çdo ditë e shkel Kushtetutën dhe ligjet. Të drejtat e deputetëve, posaçërisht tonat si E Majtë çdo ditë shkurtohen dhe kjo paraqet vepër penale keqpërdorim i detyrës zyrtare dhe për këtë do të iniciojmë padi penale ndaj tij – deklaroi Borisllav Kërmov, Deputet i partisë E Majta.

  Kthimi i interpelancës pamundëson vendosjen e saj në njërën nga seanca e korrikut. Afatet e parapara me Rregullore nuk parashikojnë që propozimi për interpelancë i kthyer mbrapsht të mund të vendoset në rendite para 15 ditëve. E njëjta mund të shqyrtohet në njërën nga seancat e shtatorit.

  Afat për plotësimin dhe rregullimin e saj është 15 ditë, pavarësisht se neve mund ta përgatisim për një ditë. Mendoj se shansi që kjo interpelancë të gjendet në seancën e 22 korrikut është djegur – tha Borisllav Kërmov, Deputet i partisë E Majta.

  Opozita maqedonase motivin për interpelancë e mbështet në fjalimin e Xhaferit të mbajtur në gjuhën shqipe gjatë një vizite në Bruksel. Sipas saj, për Xhaferin gjuhë zyrtare për përdorim ndërkombëtar është maqedonishtja. Interpelanca e opozitës maqedonase nuk gjen mbështetjen e deputetëve të shumicës parlamentare dhe as të opozitës shqiptare./Alsat/

  Lajmi Paraprak

  Pa certifikatë vaksinimi, nuk mund të jeni pjesë e ngjarjeve publike

  Lajmi i rradhës

  Hoxha: Qeveria i dha dritë jeshile Propozim/ligjit për policinë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë