ESHS: Në RMV gjatë këtij tremujori ka pasur më shumë vdekje se sa lindje

  Në Maqedoninë e Veriut rritet numri i të vdekurve. Të dhënat që u publikuan nga Enti Shtetëror për Statistika tregojnë se numri i fëmijëve të lindur në tremujorin e dytë të vitit 2021, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, është ulur për 4% dhe është 4.604 fëmijë.

  Numri i të vdekurve në tremujorin e dytë të vitit 2021 shënon rritje prej 40.2% në krahasim me tremujorin e njëjtë të vitit 2020 dhe është 7.496 persona, ndërsa prej tyre 13 janë foshnja të porsalindura.

  Sipas të dhënave të ESHS-së, gjatë këtij tremujori ka pasur më shumë vdekje se sa lindje, që do të thotë se 2.892 persona ka më pak.

  Ndryshe, Maqedonia vazhdimisht ka trend negativ në demografi, ndërsa ku më së shumti ka lindje është rajoni i Shkupit dhe i Pollogut.

  Lajmi Paraprak

  Sekuestrohen qindra rrënjë kanabisi dhe katër të arrestuar në Gjevgjeli

  Lajmi i rradhës

  Zaev: Në fund të dhjetorit presim datë për negociata me BE-në

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë