GJENDJA ME COVID-19 NË BOTË

  Sipas të dhënave të fundit të publikuara nga OBSH-ja, deri më 30.05.2021, gjendja me Covid-19 në botë, vijon kështu:

  • Numri i rasteve të reja në botë – 169.604.858 (3.550.456 në 7 ditët e fundit,  

  15% më pak se javën e  kaluar)

  • Numri i rasteve të vdekjes në botë3.530.837 (78.665 në 7 ditët e fundit, 7% më pak se javën e  kaluar)
  • Rajoni i OBSH-së Amerika
   • Raste të konfirmuara – 67.178.933 (1.198.427 në 7 ditët e fundit, 2% më pak se javën e  kaluar)
   • Raste të vdekjes – 1.646.407 (31.286 në 7 ditët e fundit, 1% më pak se javën e  kaluar)
  • Rajoni i OBSH-së Evropa
   • Raste të konfirmuara – 54.244.552 (430.945 në 7 ditët e fundit, 26% më pak se javën e  kaluar)
   • Raste të vdekjes – 1.148.766 (11.113 në 7 ditët e fundit, 17% më pak se javën e  kaluar)
  • Rajoni i OBSH-së Azia juglindore
   • Raste të konfirmuara – 31.605.221 (1.516.571 në 7 ditët e fundit, 24% më pak se javën e  kaluar)
   • Raste të vdekjes –  401.754 (29.477 në 7 ditët e fundit, 8% më pak se javën e  kaluar)
  • Rajoni i OBSH-së Mesdheu lindor
   • Raste të konfirmuara – 10.076.696 (212.568  në 7 ditët e fundit, 1% më pak se javën e  kaluar)
   • Raste të vdekjes – 201.642 (3.556 në 7 ditët e fundit, 18% më pak se javën e  kaluar)
  • Rajoni i OBSH-së Afrika
   • Raste të konfirmuara – 3.497.924 (52.710 në 7 ditët e fundit, 22% më shumë se javën e  kaluar)
   • Raste të vdekjes – 87.107 (1.143 në 7 ditët e fundit, 11% më shumë se javën e  kaluar)
  • Rajoni i OBSH-së Pacifiku perëndimor
   • Raste të konfirmuara – 3.000.768 (139.234 në 7 ditët e fundit, 2% më pak se javën e  kaluar)
   • Raste të vdekjes – 45.148 (2.090 në 7 ditët e fundit, 2% më pak se javën e  kaluar)

  UDHËZIME DHE REKOMANDIME PËR POPULLATËN

  • Si ta mbroni veten

  http://www.iph.mk/sq/covid-19-si-ta-mbroni-veten/

  • Trajtimi shtëpiak i rasteve të dyshimta

  http://www.iph.mk/sq/udhezues-per-mjekim-shtepiak-te-pacienteve-te-dyshuar-per-infeksion-me-2019-ncov/

  • Udhëzime për punonjësit shëndetësor

  http://www.iph.mk/sq/rekomandime-per-punonjesit-shendetesor-paisjet-per-mbrojtje-personale/

  • Faqja e internetit e Ministrisë së Shëndetësisë

  http://zdravstvo.gov.mk/sq/home-main/

  Faqja e internetit e Qeverisë:

  http://vlada.gov.mk      

  Shkup 07.06.2021  | Sektori i epidemiologjisë të sëmundjeve infektive | Instituti i shëndetit publik

  Lajmi Paraprak

  Rritet numri shqiptarëve që kanë paguar ryshfet në institucionet publike

  Lajmi i rradhës

  Këta janë emrat e kompanive që kanë bërë parregullsi me mazutin dhe derivatet e naftës

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë