Ikonomi: Noli ka kërkuar që Shqipëria të ishte nën protektorat amerikan!

  Fan Noli, një nga figurat më emblemetike të shqiptarëve, prifti ortodoks që ishte dhe Kryeministër i Shqipërisë, ka kërkuar në një moment që Shqipëria të ishte nën protektorat nga ShBA-të.

  Ky është një nga zbulimet e reja që gjetur Ilir Ikonomi, autor i librit “Fan Noli. Apostulli”. Në libër, ai tregon përplot detaje të reja për jetën por edhe historinë e Shqiptarëve, të bazuara dhe faktuara nga arkiva amerikane dhe evropiane.

  Ish-gazetari i Zërit të Amerikës, në intervistën e dhënë për Programin 200 thotë, figurat, por edhe ngjarjet historike, duhet parë me një qasje më të ftohtë, sepse e kaluara sidomos moniste, ka bërë që shumë fakte të fshihen. Siç ishte dhe fakti që asnjëherë nuk ishte bërë publik për kërkesën për protektorat të Shqipërisë, nga ShBA.

  Lajmi Paraprak

  Të gjithë jemi të barabartë

  Lajmi i rradhës

  Kosova, vend transiti për punëtorët aziatikë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë