Ivanovska: Qeveria të tërhiqet nga “Bechtel dhe Enka” përmes një “ligji të veçantë” të propozuar nga deputetët

  Kryetarja e Komisionit për Antikorrupsion Biljana Ivanovska i bëri thirrje qeverisë të braktisë angazhimin e konsorciumit amerikano-turk “Bechtel dhe Enka” për ndërtimin e autostradave në Korridorin 8 dhe atë që lidh Prilepin dhe Manastirin përmes një “ligji të veçantë”.

  Sipas kryetares të Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, është një marrëveshje e drejtpërdrejtë duke e deklaruar veten një investitor strategjik dhe ndërtimin e autostradave me interes kombëtar. Kjo hap derën për një marrëveshje të mundshme korruptive, ndërsa Antikorrupsioni këtë ligj, nëse miratohet, do ta kundërshtojë përpara Gjykatës Kushtetuese.

  “Ky është një ligj me rrezik të lartë korrupsioni dhe ne do t’ia paraqesim Gjykatës Kushtetuese. Si është e mundur që ai ligj të jetë në përputhje me Kushtetutën dhe në të njëjtën kohë të favorizojë një operator?”, pyeti Ivanovska në deklaratën e saj për “Telma”.

  Sipas saj, projektuesi nuk mund të jetë kontraktor në të njëjtën kohë, ndërsa Ivanovska përveç kësaj pyet pse ky projekt-ligj nuk paraqitet nga Qeveria, por nga deputetët.

  VMRO DPMNE-ja opozitare njofton se këtë fundjavë do të ndërtojnë një pozicion.

  Përndryshe, në vitin 2013, një ligj i veçantë lejoi kinezët “Sinohydro” të ndërtojnë autostradën Kërçovë – Ohër, e cila nuk është përfunduar ende.

  Lajmi Paraprak

  Zaev: Pas reagimit nga Greqia në bisedime me federatat sportive për ndryshim emri

  Lajmi i rradhës

  MASH: 141 mësimdhënës në shkollat fillore kanë marrë titullin “mentor” | Rroga do të rritet për 50 euro

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë