Kina miraton një ligj të ri

  Kina ka miratuar një ligj arsimor që ka për qëllim të ulë presionin e detyrave të tepërta të shtëpisë dhe mësimit intensiv pas shkollës.

  Detajet e plota të ligjit nuk janë publikuar ende, por raportet e mediave sugjerojnë se ai inkurajon prindërit të ushqejnë moralin, zhvillimin intelektual dhe zakonet sociale të fëmijëve të tyre.

  Kina ndaloi në muajin gusht provimet me shkrim për fëmijët 6 dhe 7 vjeç. Zyrtarët paralajmëruan në atë kohë se shëndeti fizik dhe mendor i nxënësve po dëmtohej.

  Prindërve iu kërkohet të sigurojnë që fëmijët e tyre të kenë kohë të arsyeshme për pushim, stërvitje dhe të mos kalojnë shumë kohë në internet.

  Lajmi Paraprak

  Hulumtimi: Fotografimi i vazhdueshëm i ushqimit po ndikon në shtimin e peshës

  Lajmi i rradhës

  Ngacmimi seksual në punë: I paraportuar dhe i padënuar

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë