LSM: Gjykata Kushtetuese të mbështes marrëveshjen që e diela të jetë ditë jo-pune

  Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë (LSM) sot i kanë dërguar një shkresë Gjykatës Kushtetuese nga ku kërkojnë mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve dhe të refuzoj kërkesën për shfuqizimin e të dielës si ditë jo-pune.

  “Lidhur me seancën e sotme të Gjykatës Kushtetuese, Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë apelon në Gjykatën Kushtetuese që të mbështesë marrëveshjen e partnerëve social – që e diela të jetë ditë jo-pune për numrin më të madh të punëtorëve, përveç për aktivitetet që partnerët socialë i përcaktuan si përjashtim për shkak të domosdoshmërisë së kryerjes së vazhdueshme të proceseve të caktuara prodhuese”, thuhet në njoftimin e LSM-së.

  Lajmi Paraprak

  Pensionimi i një profesori, çka më tej? (Video)

  Lajmi i rradhës

  Faktet kryesore që duhet t’i dini rreth femicidit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë