Maqedonia e Veriut bën tregti më së shumti me Gjermaninë

  Maqedonia e Veriut vetëm në pesë muajt e parë të këtij viti ka arritur të regjistron një deficit tregtar 1 043 274 000 euro, përkundër asaj se në këtë periudhë është rritur eksporti e është ulur importi, krahasuar me vitin e paraprak.

  “Në periudhën janar-maj të vitit 2023, sipas vëllimit të përgjithshëm të këmbimit tregtar, Republika e Maqedonisë së Veriut ka tregtuar më shumë me Gjermaninë, Britaninë e Madhe, Greqinë, Serbinë dhe Kinën”, raportoi Enti Shtetëror i Statistikave.

  Maqedonia e Veriut për pesë muaj ka eksportuar në vlerë prej 3 557 689 000 euro, ndërsa ka importuar mallra në vlerë prej 4 600 963 000 euro, ashtu që mbulimi i importit me eksport është 77.3 %. Në eksport pjesëmarrje më të madhe kanë katalizatorët e transportuesve, ndërsa në import vajrat e naftës.

  Lajmi Paraprak

  Viktimat e ngacmimit nuk i denoncojnë rastet, kanë frikë nga rrethi

  Lajmi i rradhës

  Yellen: Mbështetja për Ukrainën, rruga më e mirë për t’i ndihmuar ekonomisë globale

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë