Vdekja e hendbollistit kroat në Shkup, ekspertët e mjekësisë ligjore thonë se lidhet me lëndimet trupore

  Me dëshminë e ekspertëve, Aleksandar Stankov dhe Renata Jankova nga Mjekësia ligjore pranë Fakultetit e mjekësisë në Shkup, sot vazhdoi dhënia e dëshmive në prokurori për vrasjen e hendbollistit kroat Denis Tot, i cili u rrah për vdekje para një klubi të natës në Parkun e qytetit në Shkup.

  Eksperti Aleksandar Stankov deklaroi se lëndimet të cilat i ka marrë tani më i ndjeri janë cilësuar si lëndime të rënda trupore me rrezik për jetë dhe ato lidhen me vdekjen.

  “Si arsye e vdekjes është theksuar se vdekja është shkaktuar për shkak të shtypjes së trurit dhe shtypjes së palcës kurrizore, megjithatë lëndimi kritik për shkaktimin e vdekjes, në bazë të pasqyrës së përgjithshme klinike tek tani i ndjeri, është lëndimi i pjesës fillestare të palcës kurrizore”, sqaroi ai.

  I pyetur nëse ka lidhje shkak-pasojë midis lëndimeve të cilat i ka marrë hendbollisti dhe vdekjes, ai ka dhënë përgjigje konfirmuese.

  Ekspertja Renata Jankova tha se disa lëndime mund të kualifikohen të izoluara, e më pas të flasë për efektin e përgjithshëm të lëndimeve.

  “Megjithatë, nëse i shqyrtojmë individualisht, për shembull një nga dëmtimet, le të marrim lëndimin i cili çoi në një frakturë jo konkrete të kockës së hundës, mund të jetë lëndim trupor, megjithatë, nëse i njëjti lëndim çon në dëmtim të rëndë tronditje, pastaj është lëndim i rëndë trupor”, tha ajo.

  Ekspertët janë marrë në pyetje edhe nga mbrojtja e të pandehurve lidhur me pyetjet e detajuara në lidhje me pretendimet nga ekspertiza dhe raportet e autopsisë.

  Prokuroria, megjithatë, në seancën e parë theksoi se disponon me dy CD nga kamerat e sigurisë nga të cilat shihet qartë e gjithë ngjarja e ndodhur në mbrëmjen kritike dhe mbi të gjitha individualisht veprimet e secilit. të pandehurit që i morën atë ditë.

  Të akuzuarit për vrasjen e hendbollistit kroat para Këshillit gjyqësor në Gjykatën Themelore Penale – Shkup, deklaruan se nuk ndihen fajtorë për veprën që akuzohen.

  Prokuroria Themelore Publike Shkup i përndjek të akuzuarit Anxhelo Gjorgievski, Klementina Levkovska dhe Andrej Kostovski për veprën penale “vrasje” nga neni 123 paragrafi 1 në lidhje me nenin 22 të Kodit Penal.

  Sipas aktakuzës, të akuzuarit ngarkohen se më 7 prill, para një lokali nate në Parkun e qytetit në Shkup, së bashku e kanë privuar nga jeta të dëmtuarin Denis Tot.

  “Pas një grindje të shkurtër, të tre i kanë shkaktuar shumë goditje dhe lëndime të rënda trupore nga të cilat tek i dëmtuari fillimisht është shkaktuar gjendje koma, ndërsa të nesërmen ka ndërruar jetë”, thuhet në kumtesën e Prokurorisë të publikuar më 21 korrik të këtij viti.

  Procesin e zhvillon gjykatësja Elena Ilievska Josifoviq, ndërsa përfaqësues i aktakuzës është prokurorja Tanja Trajçevska.

  Lajmi Paraprak

  Çarje brenda BDI-së

  Lajmi i rradhës

  Pendarovski: Lufta në Ukrainë solli krizë energjetike dhe sfida të sigurisë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë