MASH: Ndryshimet duhet të ndodhin, është i pashmangshëm modernizimi i arsimit

  Ministria e Arsimit dhe Shkencës e cilëson si të pabazë iniciativën për zbatimin e një referendumi për reformat në arsim ku përfshihet dixhitalizimi librave. Modernizimi i arsimit, thonë nga ky institucion është i pashmangshëm.

  “E drejta për të iniciuar një referendum është legjitime, sepse është e garantuar me Kushtetutë. Sidoqoftë, arsyeja pse përdoret kjo e drejtë nuk është e justifikuar, është absurde të bllokosh progresin dhe dixhitalizimin që modernizon arsimin me një referendum.
  Ndryshimet duhet të ndodhin. Risitë janë një sfidë për të gjithë, por ne nuk duhet të heqim dorë prej tyre, por përkundrazi të vazhdojmë të punojmë së bashku dhe në mënyrë transparente për integrimin e tyre në sistem”, thonë nga MASH.“Zgjidhja ligjore për materialet mësimore është plotësisht në përputhje me kohën dhe epokën e teknologjisë IT në të cilën jetojnë të rinjtë dhe për shumicën e tyre, përdorimi i një pajisje elektronike për të zotëruar një temë ose temë të veçantë, kërkimi dhe hulumtimi i të dhënave përmes internetit nuk është problem, por një praktikë e zakonshme që ligji do ta bëjë të disponueshëm për të gjithë, përfshirë studentët nga familjet e rrezikuara sociale”, theksojnë nga MASH.

  Sipas Ministrisë së Arsimit, kjo zgjidhje ligjore ka më shumë përfitime.“Zgjidhja ligjore, e cila përcakton dixhitalizimin hap pas hapi të materialeve mësimore, do të sigurojë ndërveprim më të madh, ulje të të mësuarit në shtëpi, dhe gjithashtu gjithëpërfshirje, duke pasur parasysh që librat shkollorë do të jenë në dispozicion në format audio, por edhe alfabetin Braj për personat me shikim të dëmtuar. Në fakt, ky është ligji i parë jo diskriminues për tekstet shkollore që miratohet në vend”, deklarojnë nga MASH. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Për stresin dhe zemrën, 7 ushqime ideale të pasura me magnez

  Lajmi i rradhës

  Katër milionë euro nga BERZH-i për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë