Mësimdhënësit kërkojnë rritje të pagave, kërcënohen me bojkot të mësimit

  Plenumi i mësimdhënësve, përmes një letre drejtuar Ministres së Arsimit Milla Carovska dhe Sindikatave tha se kërkon rritje të pagave të mësimdhënësve në arsimin fillor dhe të mesëm.

  Nëse nuk plotësohet ky kusht plenumi i mësimdhënësve planifikon bojkot të mësimit nga fillimi i vitit të ri shkollor. Të pakënaqur me shumën e pagës bazë të mësimdhënësve, ata kërkojnë që Carovska të bëjë përpjekje maksimale në Qeveri dhe të plotësojë nevojat e të gjithë punonjësve në arsim, duke siguruar rritje pagash në vitin e ri shkollor. “Ne i referohemi kësaj kërkese si rezultat i rritjes së çmimeve të produkteve të përdorura në jetën e përditshme, si dhe rritjes së pagës mesatare, e cila është shumë më e lartë se pagat e punonjësve të arsimit. Përndryshe, ne, mësuesit nga Plenumi i mësimdhënësve, do të detyrohemi të organizohemi dhe të shfaqim pakënaqësi publike, thekson Plenumi në kërkesën drejtuar Carovskës.

  Lajmi Paraprak

  Violeta Lumani, çiklistja e parë memaliote që theu mentalitetin tepelenas dhe më gjerë

  Lajmi i rradhës

  Në Maqedoni hyri në fuqi Ligji për të falimentuarit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë