MPJ – VMRO-DPMNE: Gënjeshtra që kanë synim tendencioz për të dëmtuar diplomacinë

  Ministria e Punëve të Jashtme iu përgjigj akuzave të VMRO-DPMNE-së opozitare për emërimin e nipit të dytë të Ali Ahmetit, vëllait të Drin Ahmetit , sekretar i parë në ambasadën e Maqedonisë në Bruksel, me vetëm dhjetë muaj shërbim. duke pretenduar se po publikohen të pavërteta.

  Në reagimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme thuhet se “gënjeshtra të publikuara nga VMRO-DPMNE jo vetëm që kanë synim tendencioz për të dëmtuar diplomacinë, por tregojnë edhe mosnjohje elementare të kompetencave ligjore, si dhe të dekreteve të përcaktuara në rregulloren për punën e diplomaci”.

  Nga aty sqarojnë se në përputhje me rregulloret ligjore, si këshilltarë ekonomikë, përveç diplomatëve të punësuar në MPJ dhe me kërkesë të drejtorive të tjera ekonomike, punonjës të ministrive të tjera, si Ministria e Ekonomisë. , Ministria e Bujqësisë etj., ndërsa është e ligjshme u konstatua se në këtë rast këshilltarët ekonomikë dërgohen me titull diplomatik – sekretar i parë.

  “Sipas nenit 68a paragrafi 1 të Ligjit për Punë të Jashtme bazuar në marrëveshje me shkrim Ministria dhe institucionet e sektorit publik për të punësuarit nga neni 14 paragrafi 1 grupi II të Ligjit për të punësuarit në sektorin publik dhe për punëtorët që punojnë në veprimtari ekonomike për tërheqjen e investimet e huaja dhe nxitja e eksporteve, pasi të jetë kryer një procedurë përzgjedhjeje dhe pas një konkursi të brendshëm të shpallur më parë në institucionin ku është i punësuar personi, Ministri i Punëve të Jashtme mund të referojë në përfaqësitë diplomatike-konsullore një punonjës që plotëson kërkesat e artikullit me të njëjtin emër”, thuhet në shpjegim.

  Sipas Ministrisë së Punëve të Jashtme, dimensioni ekonomik i diplomacisë është i lidhur ngushtë me punën e departamenteve ekonomike në Qeveri – çështjet që kanë të bëjnë me kushtet për të bërë biznes, përfitimet për investitorët e huaj, planet zhvillimore të Qeverisë, rajonet potenciale për biznes. në sektorë të ndryshëm etj. – dhe prandaj është logjike që Ministria e Punëve të Jashtme të mbështetet në kandidatët që propozuan departamentet ekonomike në Qeveri me konkurs.

  Lajmi Paraprak

  Narrativat mediatike për BE-në si një faktor për rritjen e ndikimit rus në Maqedoninë e Veriut

  Lajmi i rradhës

  Soravia e nipit të Ali Ahmetit / Spasovski: Çdo gjë që është në kundërshtim me ligjin, do të ketë përgjegjësi

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë