Në rajonin e Tetovës dhe Gostivarit për gjashtë muaj janë zbuluar 88 shtetase të huaja që punojnë si valltare dhe këngëtare

  Për gjashtë muaj të vitit 2021, policia në rajonin e Tetovës dhe Gostivarit, gjatë kontrolleve nëpër objektet hotelierike ka zbuluar 88 shtetase të huaja të cilët kryesisht punojnë si kamariere, valltare dhe këngëtare.

  Këto kontrolle bëhen me qëllim që të zbulojnë qëndrimin e paligjshëm, abuzimin e qëndrimit turistik, punën e paligjshme, si dhe dyshimin se ata janë të përfshirë në krime të tjera.

  “Në kuadër të aktiviteteve të vazhdueshme të ndërmarra nga Sektori për Punë të Brendshme të Tetovës për zbulimin dhe sanksionimin ligjor të shtetasve të huaj në gjashtë muajt e parë të këtij viti, janë kryer gjithsej 15 kontrolle të aksionit, 10 prej të cilave janë në Tetovë dhe pesë në Gostivar. Nga 88 persona, shumica e tyre – 47 ishin nga Shqipëria, 16 nga Serbia, 8 nga Rusia, 7 nga Ukraina, 5 nga Kosova, 2 nga Bullgaria dhe 1 secili nga Bosnja dhe Hercegovina, Moldavia dhe Lituania. Ndërsa 54 prej tyre qëndruan të palajmëruara ose abuzuan me qëndrimin e tyre turistik, pra qëndruan kundër qëllimit dhe punuan në mënyrë të paligjshme, kryesisht në objektet hotelierike”, informon Marjan Josifoski, zëdhënës i SPB Tetovë.

  Pas arrestimit, shtetaset e huaja u dorëzuan në Departamentin për krim ndërkufitar, migracion, të huaj në Tetovë për procedura të mëtejshme, pas së cilës ata u sanksionuan me gjoba, dëbim nga vendi jonë dhe ndalim të hyrjes për tre vjet.

  Gjatë natës në mes të shtunës dhe të dielës, në të njëjtin aksion, nëntë shtetase të huaja u gjetën në një lokal në Tetovë.

  Lajmi Paraprak

  Agjeneza dentare një problem jo vetëm estetik

  Lajmi i rradhës

  Ligji për objektet e ndërtuara pa leje këto ditë do të dorëzohet në Qeveri

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë