Nën mbikëqyrjen e milicit – “Lajmin e fshihja në xhep të xhaketës”

  “Situata ishte shumë e errët… nuk mund të kishte lajme të mira… por më i dhimbshmi ishte lajmi për burgosjen e gjithë atyre protestuesve, pjesëmarrësve në demonstratat e vitit ’81, që ne i quajmë Pranvera Shqiptare e Kosovës”.

  Kështu kujton Besa Çejku Buçinca ndjesinë e asaj kohe si prezantuese lajmesh përpara publikut shqiptar. Thotë se puna nën censurën e ish-regjimit serb në Kosovë ishte shumë e vështirë dhe se nuk lejonte dhënien e lajmit në kohë reale.

  Në një bisedë me Radion Evropa e Lirë, Çejku Buçinca flet edhe për “kthesën” që mori televizioni në fund të viteve ’90 dhe për “lajmin e lirisë”, siç e quan ajo.

  Besa Çejku Buçinca u pensionua këtë tetor, pas punës mbi 40-vjeçare si gazetare dhe prezantuese lajmesh.

  Lajmi Paraprak

  Bundestagu gjerman vendosi të krijojë një fond prej 200 miliardë eurosh për ndihma

  Lajmi i rradhës

  Joseph: Arritja që Kosova të sigurojë pesë njohjet nga BE-ja e përfundon lojën e Vuçiqit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë