Nuk dinte not, arsyeja pse nuk u pranua kandidati shqiptar te njësiti “Tigri”

  Në emisionin “Rruga drejt” në “Alsat”, ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski është pyetur për përfaqësimin e shqiptarëve në njësinë speciale antiterroriste të policisë “Tigri”, i cili është përgjigjur se në këtë njësi nuk ka rëndësi përkatësia etnike.

  Spasovski shtoi se kandidatët duhet t’i plotësojnë kushtet e parapara në këtë njësi elitare.

  Si shembull ai tregoi një kandidat shqiptar që kaloi të gjitha testet për t’u bërë pjesë e repartit “Tigri”, por gjithçka dështoi pasi nuk dinte not.

  “Nga të gjithë kandidatët që u paraqitën vetëm një ishte shqiptar. Filloi testet dhe arriti në kontrollet paraprake, por për shkak se nuk dinte të notonte, nuk mundi të vazhdonte më tej. Këtu nuk ka improvizime dhe nuk mund të bëni asnjë lëshim”, tha Spasovski.

  Ministri njoftoi se më së voni deri në mars të vitit të ardhshëm uniformat e policëve do të jenë dygjuhëshe, në gjuhën maqedonase dhe shqipe.

  “Deri në mars 2023 po kryhen të gjitha procedurat që uniformat e policisë të jenë dygjuhëshe. Kjo rregullore ka hyrë në fuqi në ditën e tetë pas miratimit dhe do të fillojë të zbatohet jo më vonë se një vit pas hyrjes në fuqi, ose më saktësisht më së voni më 26 mars 2023”, përfundoi Spasovski.

  Lajmi Paraprak

  Qeveria nuk ka përgjigje për mungesën e ilaçve të pacientëve me kancer dhe sëmundje të rralla

  Lajmi i rradhës

  Dobësia strategjike e Gjermanisë: Ndikimi rus dhe hipokrizia e Berlinit në Ballkan e në Ukrainë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë