QMK: Shumica e raportimeve për ambiente të përmbytura dhe pemë të rrëzuara nga stuhia

  Pas reshjeve të dendura të shiut dhe erës së fortë që goditi Shkupin dje pasdite, në numrin e telefonit 195 dhe përmes numrit të emergjencës 112 janë pranuar rreth 180 njoftime.

  Prej tyre, për objektet e përmbytura të ndërtesave – 80, për pemët e rrëzuara – 40, për automjetet e dëmtuara dhe rrugët dhe nënkalimet e përmbytura – 20 secila, strukturat e dëmtuara të çatisë – 15, përçuesit e prishur, shtyllat e anuar dhe problemet e tjera me energjinë elektrike – pesë.

  Siç informojnë nga Qendra për menaxhim me kriza – QKM, të gjitha këto raporte dhe probleme për zgjidhjen e tyre sipas prioritetit i janë përcjellë: Brigadës për mbrojtje nga zjarri BPPZ, Qytetit të Shkupit, komunave dhe ndërmarrjeve publike në qytet.

  BPPZ e Qytetit të Shkupit pas stuhisë me ekipet e tyre ka intervenuar në dhjetëra raste për nxjerrjen e ujit që kishte hyrë nga ndërtesat dhe vendet kritike.

  -Në rrugët publike të Shkupit, Ndërmarrja Publike “Ujësjellës Kanalizime” njofton se në mbrëmje dhe gjatë natës është punuar me cisterna dhe vakum vakum në shkarkimin e ujërave të grumbulluara dhe në zhbllokimin e ujërave të zeza atmosferike në vendet kritike (nënkalimet dhe rrugët kryesore) dhe po ashtu sipas raportimeve të qytetarëve të rreth 40 vendeve të tjera. Mëngjesin e sotëm situata është normalizuar sipas KMK-së.

  Nga aty shtojnë se EVN raporton se janë hequr defektet anësore, defektet në sistemin elektrik të shkaktuara nga shkarkimet atmosferike dhe era e fortë në disa zona të qytetit dhe rrethinës gjatë natës, përveç fshatrat Dvorcë dhe Radushë të Komunës së Sarajit, ku banorët janë ende pa energji elektrike.

  Sipas njoftimit nga Policia e komunikacionit dhe JSP Shkup, nga rreth mesnata gjendja e të gjitha rrugëve është normalizuar dhe sot në mëngjes komunikacioni dhe transporti publik urban po zhvillohet normalisht, theksojnë nga QKM. 

  Lajmi Paraprak

  Uzurpim i qendrës së Shkupit me ndërtesa banimi

  Lajmi i rradhës

  Rama, Vuçiç dhe Kovaçevski takohen nesër në Beograd

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë