RMV, në vendet turistike do të mund të punohet edhe të dielën

  Në Kuvend janë dorëzuar ndryshimet në Ligjin për tregti, të cilat i referohen dispozitave për ditë jopune të së dielës, me të cilat do të mundësohet puna të dielave në vendet turistike, përfshirë Ohrin dhe Strugën, si dhe në tregtinë me pakicë dhe me shumicë. Zbatimi i zgjidhjes së re ligjore të ndryshuar pritet të nisë më së voni pas dy javësh.

  Kështu deklaroi ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi, para takimit të sotëm me tregtarët nga rajoni Ohër-Strugë, pas së cilës do të vizitojë objektet tregtare në Çarshinë e Ohrit.

  Qëllimi është, theksoi ministri Bekteshi, që të gjithë biznesmenët të kenë një mundësi më të madhe në drejtim të rritjes së aktivitetit ekonomik, duke pasur parasysh, tha ai, të dhënat për muajt e parë, veçanërisht në tremujorin e parë për rritjen e turistëve dhe atë që është paralajmëruar. gjatë verës kur ka rezervime, si dhe sipas të gjitha të dhënave që disponon Agjencia e Turizmit për turistët e huaj që do të vizitojnë Maqedoninë e Veriut, veçanërisht rajonin e Ohrit dhe Strugës.

  Kur flasim për vendet turistike, tha ai, do të jetë e vlefshme për tërë vitin dhe do të përcaktohet në përputhje me dispozitat dhe në përputhje me Ligjin për Turizëm.

  Ai shtoi se me miratimin e kësaj zgjidhjeje ligjore, në një proces gjithëpërfshirës, ​​është paralajmëruar se do të lejohet puna edhe të dielën në vendet turistike, duke pasur parasysh se në këto destinacione ka më shumë turistë në fundjavë.

  “Siç thuhet për qendrat tregtare, veçanërisht në Shkup dhe qytete të tjera, të gjithë ata punëtorë që do të punojnë të dielën, sipas këtij ligji, do të kenë mëditje të rritura për 100 për qind. Kjo do të vlejë për të gjithë ata që vendosin të hapin dyqanet e tyre të dielën në Ohër, Strugë dhe destinacione të tjera turistike. Të gjithë punëtorët që dëshirojnë të punojnë të dielën do të marrin mëditje më të larta për 100 për qind, ndërsa ata të përcaktuar me Ligjin e Punës do të marrin 20 për qind, tha ministri Bekteshi.

  Lajmi Paraprak

  “Gabimi rus” që ndryshoi mendësinë në Finlandë dhe Suedi

  Lajmi i rradhës

  Shqipëria blen raketa Javelin për të forcuar ushtrinë

  Lajme tjera

  Shitblerja e “dijes”

  Shitblerja e punimeve, me të cilat studentë të caktuar diplomojnë në nivelin ‘bachelor’ dhe ‘master’ në universitetet dhe…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë