“Rritja e infalcionit më e madhe se rritja e pagave dhe pensioneve”

  Nga VMRO thonë se 35 për qind e qytetarëve janë në rrezik nga varfëria ndërsa rritja e inflacionit është më e madhe se rritja e pagave dhe pensioneve.

  “Për një vit e gjysmë, karburantet u rritën për 70%, energjia elektrike për 30%, ngrohja për 15%, buka u rrit me 110%, dhe të gjitha ushqimet e tjera bazë u rritën me 30-50%.

  Për shkak të politikave dhe masave të “suksesshme” ekonomike të qeverisë, Maqedonia është në fund në rajon sa i përket rritjes së BPV-së. Maqedonia në vitin 2021 ka një rritje prej vetëm 4% të BPV-së, që është shumë më e ulët në krahasim me vendet e rajonit”, thuhet në reagimin e VMRO-DPMNE-së.

  Lajmi Paraprak

  LSDM: Faturat mujore të qytetarëve janë ulur për katër mijë denarë

  Lajmi i rradhës

  Simovski: Ligjërisht është i pamundur regjistrimi shtesë për personat e paregjistruar

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë